Julemeny

Julemeny

Visited 2650 times , 2 Visits today

Det er en glede å igjen presentere julemenyen hos Restaurant Alexandros, for 2021. For at vi til enhver tid skal ha helt ferske råvarer og unngå for mye matsvinn, ber vi om at bestilling av julemat forhåndsbestilles. 

 

Helst gjerne for minst 4 personer og felles meny. Men det er alltid hjerterom for å spørre kjøkkenet. 

 

Forretter

1. Gravlaks  kr. 175,-

Serveres med ekebladsalat, smørtoast, honning & sennepsvinaigrette.

Allergener; Laktose, gluten, sennep og fisk. 

 

2. Kamskjell & Parma – kr. 198,-

∼ Serveres med vinaigrette, søte erter, ertepuré, feldtsalat og hvitløkstoast.

Allergener;  Laktose, gluten,  soya og bløtdyr.

 

3. Lefserull – kr. 155,-

∼ Med røkelaks, kremost og ruccola.

Allergener;  Laktose, gluten, selleri og fisk.

 

Hovedretter

1. Norsk Juletallerken – kr. 365,-

Ribbe, medisterkake, medisterpølse, rødkål, kokte poteter og julesaus.

Allergener; Laktose, gluten, sennep og selleri.

 

2. Langtidsstekt Kalkunfilèt i Timian og fløtesaus  kr. 355,-

Serveres med estragonreduksjon, sautert rødløk, gulrot, harricot verts og poteter.

Allergener; Laktose, sennep og selleri.

 

3. Lammeskank på Gresk vis – kr. 345,-

Braissert i hvitvin, urter og varmende krydderier, serveres med potet og rotmos.

Allergener; Laktose og selleri.

Vegetar

Vegisterkaker og squashkakeris – kr. 325,-

Serveres med sauterte grønnsaker, amadinepoteter og julesaus.

Allergener; Laktose, gluten, nøtter og selleri.

 

Desserter

 

1. Alexandros Karamellpudding – kr. 120,-

Serveres med Smørbukksaus og pisket krem.

Allergener; Laktose og egg

 

2. Cremè Brulèe med smak av jul; Appelsin & Kanel – kr. 94,-

Allergener; Laktose og egg.

 

3. Panna cotta og coulis – kr. 96,-

Fløyelsmyk pannacotta og syrlig saus av skogsbær og stjerneanis.

Allergener; Laktose.

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,